Bestandscontrole

Wij garanderen u op elk moment de hoogste kwaliteit! Daarom onderwerpen wij uw file aan een professionele controle, zodat alles perfect in orde is.

 

Drukklare files

           
Eerst en vooral kijken we of u een drukklare file heeft geupload. Om ervoor te zorgen dat uw drukwerk snel, efficient en goedkoop kan geproduceerd worden kunnen we enkel met een aantal vaste bestandsformaten werken. Deze bestandsformaten zorgen ervoor dat de file(s) door ons op een gemakkelijke manier kunnen verwerkt worden.
          Drukklare files
             
top

Juiste formaat

           
Nadien of u het juiste formaat heef gebruikt. Alle offset en digitaal drukwerk moet je steeds voorzien van minimum 2 mm bleed langs alle zijdes van je opmaak. We spreken hier over een bruto-formaat. Het bruto-formaat is het netto-formaat (het eindresultaat) plus 4 mm (2 mm boven, onder, links en rechts). Uw ontwerp moet dus 4mm groter zijn dan het eindformaat. Deze afloop (bleed) wordt weggesneden. Zet dus geen belangrijke informatie in deze ruimte. Hou rekening met nog eens 3 mm veiligheidszone binnen je ontwerp om teksten en informatie te vermelden. Wij snijden uw drukwerk met de meest moderne en computergestuurde machines, toch kan een kleine afwijking voorkomen, zorg dus voor een juiste opmaak! Voor brochures met meer dan 12 pagina’s vragen wij een minimum afloop (bleed) van 3mm. Opgelet: geen snijtekens of paskruisjes toevoegen aan het ontwerp.

          Snit
             
top

Juiste resolutie

           
En heeft u wel de juiste resolutie gebruikt? De gebruikte resolutie is afhankelijk van het formaat van uw werk. Doorgaans wordt offset en digitaal drukwerk gedrukt in een resolutie van 300 dpi. Gebruik dus vanaf het begin de juiste resolutie. Voor affiches vanaf A1 kan je eventueel kiezen voor een lagere dpi waarde. Billboards en baanaffiches worden bijvoorbeeld meestal op 75 dpi gedrukt (hoger mag altijd). Importeer de bestanden altijd op de juiste resolutie. Vermijd het vergroten van afbeeldingen, of om te zetten naar een hogere dpi waarde, dat resulteert in een onscherp beeld! Verkleinen is uiteraard geen probleem. Gebruik geen afbeeldingen van het internet, deze hebben slechts 72 dpi en zijn doorgaans maar een paar cm groot, bij het vergroten ontstaat het gekende blokjes effect! Opgelet: zet uw ontwerp om naar CMYK!
          DPI
             
top

Juiste kleuren en max. 300% inktdekking

           
Bent u zeker van dat de kleuren in cmyk staan? Zorg ervoor dat uw bestanden in de juiste kleuren staan. Kleuren op uw beeldscherm worden opgebouwd uit RGB (Rood, Groen en Blauw). Bovendien is uw beeldscherm een lichtbron, kleuren zijn feller en kunnen er anders uitzien. Drukwerk wordt opgebouwd uit CMYK kleuren (Cyaan, Magenta, Geel en Zwart). De omstandigheden om kleuren weer te geven zijn erg verschillend tussen uw scherm en druk. Tevens kan er bij het omzetten van rgb naar cmyk, een verandering in kleur optreden. Felle kleuren worden wat ‘fletser’. Opgelet met ‘Registration Black Color’, dit is een zwart waarbij elke kleur uit 100% bestaat en wordt enkel gebruikt voor registratietekens. Gebruik ze NIET in uw opmaak. De optelsom van alle kleuren mag niet meer zijn dan 300%! Bekijk hier de juiste verdeling voor Rich Black of hier voor Goud. Kleur profiel: FOGRA 27 of ISO Coated v2.
          Juiste kleuren
             
top

Iets niet in orde?

           
Is er iets niet in order met uw file, ontvangt u automatisch een bericht waarom uw bestelling niet kan gedrukt worden. Op deze manier vermijden wij dat u nadien ontevreden bent met het eindresultaat. Mits enkele kleine aanpassingen kunt u de file opnieuw naar ons toesturen en onderwerpen wij uw nieuwe opmaak terug aan een controle. Zo zijn wij steeds zeker van een perfect eindresultaat en een tevreden klant!
          Bestandscontrole
           
Heeft u nog vragen omtrent een product of bestelling, aarzel niet ons te contacteren en uw vraag voor te leggen!          
             

Uw voordelen bij Turboprint

  • Neutrale verzending mogelijk
  • Geen extra of verborgen kosten
  • Grafische ondersteuning mogelijk
  • Leveren elders in Europa mogellijk
  • Gegarandeerde ISO 12647-2 kwaliteit

 

  • Snelle leveringstermijnen
  • SSL versleutelde betaling
  • Alle betaalkaarten mogelijk
  • File check bij elke bestelling
  • Gratis geleverd in de Benelux

 

20.000 afhaalpunten

Servicepunt

Referenties / Klanten

Stel ons een vraag